Keďže počas koronakrízy väčšina z nás začala kváskovať a mnohých to drží stále, pripravíme si dnes dezert z kvásku a jahôd.

Samotné jahody doporučejeme nakúpiť priamo z MARKO TATRY, ktoré ich ponúkajú celoročne.

 

Recept:

Potrebujeme: 150g horkej čokolády, 100g masla, 150g cukru.

Všetko si rozpustíme v miske nad parou. Prstom odskúšame, či nie je hmota veľmi horúca a prisypeme 150g hladkej múky a 1 PL ražného kvásku. Premiešame lyžicou a prekryté necháme 2 hodiny na linke stáť. V miske našľaháme 3 vajcia a priáme ich do zmesi so štipkou soli. Zmiešame všetko na hladkú zmes a dáme na plech, alebo do tortovej formy. Navrch dáme jahody alebo iné ovocie podľa sezóny a plech dáme do rúry na 1800C na približne 20 minút. Necháme ochladnúť a pustíme sa do vychutnávania!

 

Recept pripravil Pavol Ištoňa v spolupráci s KLEE lounge café.